Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Tojáslikőrös képviselőfánk recept

Tojáslikőrös képviselőfánk recept

A Tojáslikőrös képviselőfánk hozzávalói:
A tésztához:
17 dkg vaj
2,5 dl víz
28 dkg liszt
8 db tojás
csipet só
A krémhez:
1 csomag vaníliás pudingpor
2 evőkanál liszt
2 db tojás
6 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
8 dl tej
3 evőkanál tojáslikőr
Valamint:
5 dl tejszín


A Tojáslikőrös képviselőfánk elkészítési módja:
A tésztához a vizet felforraljuk a vajjal, majd belekeverjük a lisztet. Folyamatossan addig keverjük, amíg elválik a fazék oldalától. A tűzről levéve hagyjuk kissé kihűlni, majd egyenkét hozzáadjuk a tojásokat, sima tésztává dolgozzuk össze. Sütőlemezre diónyi halmokat nyomunk. A sütőt 160 fokra előmelegítjük, az aljára egy tesibe vizet teszünk, az így képződőtt gőzben aranybarnára sütjük a fánkokat. Sütés közben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját! A krémhez a vaníliás pudingport és a lisztet elkeverjük egy kevés tejjel és a tojások sárgájával. A maradék tejet felforraljuk, és az előzőek, valamint a cukor hozzáadásával sűrű krémet főzünk. Mikor kissé kihűlt, belekeverjük a tojáslikőrt és a kemény habbá vert tojásfehértjét. A kihűlt fánkokat kéttévágjuk, és nyomozsák segítségével a krémmel és a habbá vert tejszínnel megtöltjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tojáslikőrös képviselőfánk elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook