Tejfölös krémpite recept
45 perc
A Tejfölös krémpite hozzávalói:
A krémhez:
3 csomag vaníliás pudingpor
24 dkg cukor
7,5 dl tej
1 db kisebb citrom reszelt héja
80 dkg tejföl
A tésztához:
60 dkg liszt
30 dkg margarin
20 dkg cukor
2 db kisebb tojás
csipetnyi só
csipetnyi reszelt citromhéj
4 evőkanál tej
A Tejfölös krémpite elkészítési módja:
1. A krémhez a pudingport sűrűsödésig főzzük a tejben. Amikor kész, belerakjuk a cukrot, elkeverjük, és amikor már langyosra hűlt, hozzákeverjük a tejfölt és a citrom reszelt héját. Félretesszük, és hagyjuk hűlni. 2. A tésztához összegyúrjuk a lisztet, a margarint, a cukrot és a tojásokat, kb. 4 evőkanál tejet öntünk hozzá, végül hozzáadunk egy csipet sót és reszelt citromhéjat. Alaposan összegyúrjuk, majd hűtőben pihentetjük kb. fél óráig. 3. Kétfelé vesszük, majd egy 40 x 32 cm-es tepsi méretére nyújtjuk ki, és belesimítjuk a sütőpapírral bélelt tepsibe, végül villával megszurkáljuk. 4. Egyenletesen rákenjük a krémet, majd beborítjuk a tészta másik felével. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25 - 30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd meghintjük porcukorral, és felszeleteljük.
Szerintem hűtőbe rakva másnap talán még finomabb. Jobban összeérnek az ízek, és szeletelni is könnyebb. De frissen is nagyon jó.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2018. márc. 22. 16:05
A tejfölös krémpite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.