Majonézes almás káposztasaláta recept
60 perc
A Majonézes almás káposztasaláta hozzávalói:
75 dkg lila káposzta
só
1 evőkanál vaj
2 fej vöröshagyma
bors
1 db babérlevél
3 db borókabogyó
5 dl húslevesalaplé
20 dkg alma
10 dkg majonéz
10 dkg natúr joghurt
A Majonézes almás káposztasaláta elkészítési módja:
1. A megtisztított káposztát finomra vágjuk, és alaposan megsózzuk. 2. Felforrósítjuk a vajat, és üvegesre sütjük rajta a meghámozott, finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát, és 5 percig pirítjuk. Azután megborsozzuk, belekeverjük a babérlevelet a borókabogyókkal együtt, felöntjük fel az alaplével, és közepes lángon, lefedve 20 percig főzzük. 3. Hozzáadjuk a meghámozott, kimagozott, felaprított almát, és tovább főzzük addig, amíg az összes folyadék el nem párolog. Végül lehúzzuk a tűzről, hagyjuk kihűlni, majd eltávolítjuk belőle a borókabogyókat és a babérlevelet. 4. Habosra keverjük a majonézt a joghurttal, és összeforgatjuk a káposztával. Ha szükséges, ismét megsózzuk, megborsozzuk a salátát.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2018. márc. 15. 14:14
A majonézes almás káposztasaláta elkészítési módja és hozzávalói.