Búbos csirkemell recept
60 perc
A Búbos csirkemell hozzávalói:
2 db csirkemellfilé
só
bors
2 fej hagyma
olaj
1 db paprika
1 db paradicsom
cukor
25 dkg gomba
1 evőkanál vaj
2 evőkanál apró szemű zabpehely
1 db tojás
1 csokor petrezselyemzöld
15 dkg sajt
A Búbos csirkemell elkészítési módja:
1. A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, majd minden filéből három szeletet vágunk, és kissé kiklopfoljuk. Megsózzuk, megborsozzuk. 2. 1 fej felaprított hagymát az olajon megdinsztelünk egy csipet sóval. Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, együtt pirítjuk tovább, majd hozzáadjuk a faldarabolt paradicsomot és egy kevés cukrot vagy édesítőszert. 2-3 percig pároljuk együtt, addig, hogy éppen csak roppanós maradjon a paprika. 3. Ezután egy másik edényben olajon megdinszteljük a megtiszított és felszeletelt gombát. Hozzáadjuk a maradék hagymát, megsózzuk, megborsozzuk, és néhány perc alatt megpirítjuk. 4. Egy serepenyőben felmelegítünk 2 evőkanál olajat, majd hozzáadjuk a vajat, és oldalanként kb. 4 perc alatt elősütjük rajta a hússzeleteket, majd átszedjük őket egy tepsibe, és ráöntjük a szaftot. 5. Egy tálban összekeverjük a lecsót, a gombát, a zabpelyhet és a tojást. Meghintjük bőven az apróra vágott petrezselyemzölddel, valamint ízlés szerint sóval és frissen őrölt borssal. Hozzáadjuk a reszelt sajt egyharmadát is, és alaposan összekeverjük. 6. A gombás tölteléket az elősütött húsra halmozzuk, a tetejét meghintjük sajttal, és megszórjuk a maradék petrezselyemmel. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd amikor a sajt olvadni kezd (kb. 5 perc), alufóliával letakarjuk, és további 15 percig sütjük.
Rizzsel tálaljuk, de önmagában, salátával is finom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2018. márc. 3. 14:31
A búbos csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.