Lime-os sajttorta recept
60 perc
A Lime-os sajttorta hozzávalói:
12,5 dkg zabkeksz
5 dkg vaj
1 db tojás (L)
50 dkg natúr krémsajt
10 dkg finom szemcséjű kristálycukor
1/2 db biolime reszelt héja és leve
lime (a díszítéshez)
A Lime-os sajttorta elkészítési módja:
1. A sütőt előmelegítjük 155 fokra. A zabkekszet lezárt nejlonzacskóban sodrófával morzsalékosra hengereljük. A vajat felolvasztjuk, tálkában összekeverjük a morzsával, eloszlatjuk egy sütőpapírral kibélelt, 14x22 cm-es, hosszúkás forma alján, és evőkanállal lenyomkodjuk. Az előmelegített sütő középső részében sütjük 15-20 percig, majd kivesszük. 2. A sütőt visszakapcsoljuk 150 fokra. A krémhez a szoba-hőmérsékletű tojást villával elkeverjük. A szoba-hőmérsékletű krémsajtot és a cukrot robotgép habverőjével simára dolgozzuk. Hozzáadjuk a 1/2 db lime héját, majd levét, végül az elkevert tojást. 3. A túrókrémet a morzsatésztára simítjuk, és az előmelegített sütőben sütjük 35-40 percig. Ezután a sütőt kikapcsoljuk, és a tortát fakanállal résnyire kitámasztott ajtó mellett hűlni hagyjuk kb. 1 óra alatt. Végül a hűtőbe tesszük 3-4 órára vagy egy éjszakára. A felszeletelt tortát a tejszínhabbal és a lime-cikkekkel díszítjük.
Ha nincs hosszúkás formád, süsd meg a tortát kapcsos tortaformában. A díszítéshez tetszés szerint citromfű levélkéket is használhatsz.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2018. febr. 27. 13:53
A lime-os sajttorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.