Tepsis csirkecombok recept
60 perc
A Tepsis csirkecombok hozzávalói:
10 db felső csirkecomb
1 evőkanál olívaolaj
50 dkg bébirépa
2 db póréhagyma
néhány ág kakukkfű
néhány ág petrezselyemzöld
só
frissen őrölt bors
1,5 dl tejszín
2 teáskanál mustár
A Tepsis csirkecombok elkészítési módja:
1. A megtisztított combokat bőrös felükkel lefelé egy felforrósított serpenyőbe tesszük. Mindkét oldalukon aranyszínűre pirítjuk, majd kivesszük és félretesszük. 2. Szárazra töröljük a serpenyőt, majd felforrósítjuk az olajat. Hozzáadjuk a megtisztított répát és a megtisztított, felkarikázott póréhagymát, és 5 percig pirítjuk. 3. A pirított zöldséget tűzálló tálba tesszük. Megszórjuk a kakukkfű és a petrezselyem lecsipkedett leveleivel. Megsózzuk és megborsozzuk az egészet. Elrendezzük a zöldséges alapon az elősütött csirkecombokat. Újra megsózzuk és megborsozzuk, majd felöntjük 6 dl forrásban lévő vízzel. Lefedjük, majd 160 fokos sütőbe toljuk 30 percre. Eltávolítjuk a fóliát, és további 20 percig sütjük. 4. A párolólevet egy lábasba öntjük, a csirkét alufóliával lefedjük. Fele mennyiségűre forralunk 3 dl párolólevet. Hozzáadjuk a tejszínt, majd néhány percig főzzük. Belekeverjük a mustárt, majd megsózzuk és megborsozzuk. A mártást a combokra öntjük, és tálaljuk. Pirított burgonya illik hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Miss Angel, 2018. febr. 25. 11:39
A tepsis csirkecombok elkészítési módja és hozzávalói.