Rizssaláta csirkehússal recept
20 perc
636 kcal
Hozzávalók 4 személyre:
2 tasakos barna rizs
4 kisebb csirkemellfilé
1 dl olívaolaj
10 dkg kígyóuborka
2 kaliforniai paprika
1 csomag retek
1 szál póréhagyma
2 evőkanál fűszerecet
1 evőkanál gorombára vágott petrezselyem
1/2 fej fejes saláta
1/2 fej lollo rosso saláta
A Rizssaláta csirkehússal elkészítési módja:
Előkészítés: A barna rizst a csomagoláson olvasható előírás szerinti idő alatt sós forró vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A csirkehúst lemossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. Néhány salátalevelet félreteszünk a tálaláshoz. Elkészítés: 1.A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, megsózzuk, összekeverjük, és 10-15 percre félretesszük, állni hagyjuk. 2. A húst kevés olajjal kikent bevonatos serpenyőben pirosra sütjük (figyeljünk, ne száradjon ki!). 3. Amikor a zöldségek kissé megpuhultak, meglocsoljuk az olaj, az ecet és kevésvíz keverékével. 4. Ha a rizs kihűlt, összekeverjük a zöldségekkel, hozzáadjuk a petrezselymet, őrölt fehér borssal megszórjuk, ha kell, még sózzuk, és 1 órára hűtőbe tesszük. 5. Pihentetés után a félretett salátalevelekkel kibélelt tányérokon a csirkehússal kínáljuk. (A húst bele is vághatjuk a salátába.)
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: bibed, 2006. szept. 15. 21:49
A rizssaláta csirkehússal elkészítési módja és hozzávalói.