Tejszínes pulykafalatok sherrys gombával recept
45 perc
A Tejszínes pulykafalatok sherrys gombával hozzávalói:
kb. 1 kg kicsontozott pulyka felsőcomb
40 dkg fehér csiperke
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
hús alaplé
1,5 dl főzőtejszín
só
bors
kakukkfű
kevés citromhéj
olívaolaj
A Tejszínes pulykafalatok sherrys gombával elkészítési módja:
A húst nagyobb kockákra vágom. Kevés olajon üvegesre párolom a finomra vágott hagymát. Rádobom a húst, kicsit pirítom, majd sózom, borsozom, megszórom kevés száríott kakukkfűvel, felöntöm egy kevés hús alaplével, beleteszek egy-két citromhéj-csíkot, és fedő alatt puhára párolom. Közben - ha kell - pótolom a levet, de egyszerre csak keveset öntök rá, mert így nem fő, hanem párolódik. A gombát megtisztítom, és vastagabb szeletekre vágom. Kevés olajat hevítek, és ráteszem a gombát. Zúzott fokhagymával ízesítem, hozzáöntök egy kevés száraz sherryt (ha az nincs, konyakkal is finom). Addig főzöm, amíg a leve elpárolog, és egy kissé lepirítom. Mikor a hús már puha, hozzáadom a gombát, és jól összeforgatom. Felöntöm a pici liszttel elhabart tejszínnel. (A liszt ne legyen sok, csak éppen annyi, hogy egy kicsit testesebb legyen a mártás.) Éppen csak összeforralom, és máris lehet tálalni. Kifőtt szélesmetélttel jó igazán
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: bibed, 2007. jan. 14. 19:56
A tejszínes pulykafalatok sherrys gombával elkészítési módja és hozzávalói.