Halkrémmel töltött alma recept
20 perc
265 kcal
Hozzávalók 4 személyre:
15 dkg burgonya
20 dkg tonhal konzerv
1/2 citrom
3 dkg vaj
4-8 alma, mérettől függően
1 kis fej lilahagyma
tetszőleges saláta a díszítéshez
A Halkrémmel töltött alma elkészítési módja:
A burgonyát megmossuk, héjában, sós vízben puhára főzzük. Kissé hűlni hagyjuk, majd megtisztítjuk, és még melegen áttörjük, majd kihűtjük Elkészítés: A tonhalat lecsepegtetjük, összepépesítjük a burgonyával, sóval, borssal és a citrom levével ízesítjük. Amikor kellően sima masszát kaptunk, belekeverjük a vajat. Megmossuk az almákat, a tetejüket levágjuk, kikaparjuk a magházat, majd az üregbe beletöltjük a halkrémet. Ha valaki nem szereti a nyers almát, akkor kicsit megfőzheti. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A megtöltött almákat tányérra tesszük, megmosott salátalevelekkel és a lilahagymával díszítve kínáljuk.
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: bibed, 2006. dec. 13. 09:36
A halkrémmel töltött alma elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.