Részeges gombafejek recept
A Részeges gombafejek hozzávalói:Hozzávalók 4 személyre:
30 dkg rántani való gombafej
két szál sárgarépa
3 szál fehérrépa, kis fej karalábé
kis fej zeller
három közepes burgonya
egy fej hagyma
négy gerezd foghagyma
10 dkg szalonna,
2 dl száraz fehérbor.
Só, bors, majoránna, kakukkfű, egy doboz tejfel,
egy evőkanál liszt.
A Részeges gombafejek elkészítési módja:
A Gombafejeket jó alaposan megmosom, megtisztítom. A zöldségeket megtisztítom, és kockára vágom. A szalonnát kockákra vágom, és kiolvasztom a zsírját, majd rádobom az apróra vágott hagymát, és a préselt foghagymát. Mikor üvegesre pirult, ráteszem a gombafejeket, és addig keverem, amíg levet nem ereszt, ekkor hozzáadom a zöldséget, és hozzáöntöm a bort, majd annyi vizet, hogy épen ellepje a hozzávalókat. Sózom, borsozom, majoránnát és kakukkfüvet adok hozzá. Puhára fozöm, majd a végén behabarom lisztes tejfellel.
Kiváló egy tál étel, vagy kisebb mennyiségben köret, sültekhez.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: cicumaci, 2006. dec. 28. 18:04
A részeges gombafejek elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.