Saláta leves recept
20 perc
A Saláta leves hozzávalói:
2-3 nagyobb fej saláta
1 nagy fej fokhagyma
1-2 kiskanál vegeta
2 dl tejföl
0.5 dl tej
1 tojás sárgája
1 kiskanál liszt
ecet, só, ízlés szerint.
A Saláta leves elkészítési módja:
Odateszünk 2 liter vizet, a salátát, levelére szedjük és bő vízben leöblítjük, vékony csíkokra szeleteljük. Miután a víz felforrott, beletesszük a salátát, az összezúzott fokhagymát, az ételizésítőt és a sót. Amikor puhára főtt a saláta, a tejfölt, a tojássárgáját, a lisztet, a tejet és elkavarjuk, 1-2 evőkanál forró levessel felengedjük és óvatosan beletöltjük a levesbe. Ecettel ízlés szerint savanyítjuk.
Tálaláskor tejfölt adhatunk hozzá.
Nagyon finom túrospuliszkával.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: cicumaci, 2006. dec. 2. 16:12
A saláta leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.