Csorbaleves egyszerüen recept
60 perc
A Csorbaleves egyszerüen hozzávalói:
2 szál nagyobb sárgarépa,
1 szál petrezselyem, 1 közepes zellergumó,
50 dkg. darált sertéshús,
1 egész fej fokhagyma,
1 kiskanál őrölt fekete bors,
só,
l db. tojás,
1 nagyobb fej vöröshagyma,
2 evőkanál zsír,
1 liter káposztalé ( vagy egy egész citrom leve, de lehet citromsó is),
1 nagyobb szem érett paradicsom,
2 dl. tej,,
1 db. tojás sárgája,
5 dkg. rizs.
1 dl. tejfel.
A Csorbaleves egyszerüen elkészítési módja:
A zöldségeket megtisztíttjuk és 2 litervízben a felszeletelt paradicsommal együtt feltesszük főni. A vöröshagymát apróra vágjuk és a zsiradékon megdinszteljük.A darált húst fűszerezzük a finomra vágott fokhagymával, tojással, sóval, őrölt feketeborssal és az apróra vágott, megdinsztelt vöröshagymával, majd jól összekeverjük. Gomócokat formálunk belőle, amit a fővő léhez adunk. Ha a gombóc puha lesz, hozzáöntjük a káposztalevet, kevés riszt és tovább főzzük. A tojássárgájából és a tejből eresztéket készítünk és azt is a leveshez adva tovább főzzük. Szükség szerint utánaízesítjük, vagy savanítjuk. Külön tálkán hideg tejföllell kínáljuk
Csirkeapróülékkal, vagy bármilyen más szárnyas hússal is kitűnő levest kaphatunk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2008. júl. 7. 18:16
A csorbaleves egyszerüen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.