Tárkonyos tüdőleves recept
A Tárkonyos tüdőleves hozzávalói:30 dkg sertéstüdő,
2-3 sárgarépa,
1 fehérrépa,
olaj,
liszt,
fokhagyma,
só,
pirospaprika,
bors,
tárkony,
citromlé,
cukor
A Tárkonyos tüdőleves elkészítési módja:
A tüdőt megtisztítom,megmosom,és sós vízben megfőzöm. Ha puha apróra vágom,vagy ledarálom. A vöröshagymát megpirítom,megszórom tárkonnyal,és borssal. Vízzel felengedem,és egy jó fél óráig főzöm a karikákra vágott zöldségekkel együtt.Világos rántással és pirospaprikával átforralom a levest.Citromlével és cukorral adom meg a végső ízét. Zsemlekockával a legfinomabb.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: esztella100, 2008. júl. 7. 09:25
A tárkonyos tüdőleves elkészítési módja és hozzávalói.