Savanyúleves káposztával recept
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Savanyúleves káposztával hozzávalói:
20 dkg savanyúkáposzta
1 fej vöröshagyma
1-1 szál sárgarépa és fehérrépa
pirospaprika
só, bors
2 dl joghurt
1 gerezd fokhagyma
A Savanyúleves káposztával elkészítési módja:
A hagymát aprítsd össze, és egy kis olajon futtasd meg. Ha nagyon szigorúan veszed a diétát (pl 600 kalóriás), akkor egy pici vízben párold meg a hagymát. Adj hozzá pirospaprikát, keverd át. Majd add hozzá a felvágott savanyúkáposztát, 1-2 percet párold át, majd öntsd fel vízzel. Kiegészítőként használhatod a káposzta levét is, de csak óvatosan, mert sós. És mint tudjuk, a só vizet köt meg. Majd rakd bele a felkockázott zöldségeket és egy csipet sót (ha kell), és ízlés szerint borsot. Ha megpuhult, akkor a joghurtot keverd össze, reszelt bele a fokhagymát, és habard be a levest. Kész is vagy.
Melegben kitűnő frissítő étel. Amikor 600 kalóriás diétán vagyok, nagyon hiányoznak az ízek. Ezzel igen jól tudom pótolni.
Ha éppen nincs diéta, akkor feldobom egy kis füstölt nyelvvel. Ekkor a hagymás pörköltalapra először a jól megtisztított és felkockázott nyelvet rakom, majd a káposztát.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Loni, 2007. jún. 6. 16:42
A savanyúleves káposztával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.