Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Húsgombócleves recept

Húsgombócleves recept

Elkészítési idő 60 perc

Kalória 360 kcal

A Húsgombócleves hozzávalói:
25dkg darált sertés v pulykahús
1 tojás
1 zsemle
áztatáshoz tej
1 kis fej vöröshagyma
sárgarépa
fehérrépa
4szem krumpli
1 kis kanál darált pirospaprika
babérlevél

bors
2db húsleveskocka
kevés olaj


A Húsgombócleves elkészítési módja:
Az apróra darabolt hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk,megszórjuk pirospaprikával,és felengedjük vizzel,beletesszük a húsleveskockákat. Beletesszük a zöldségeket,borsot,babérlevelet,sózzuk(ha kell),és közepes tűzön főzzük. Közben a húst összedolgozzuk a tojással,a tejben áztatott,kinyomkodott zsemlével,sóval,borssal ízesítjük. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk és a levesbe tesszük. Takarékon 15.percig főzzük benne. A krumplit megtisztítjuk,kockára vágjuk és beletesszük a levesbe.

Tejföllel ehető!
Nagyon finom!
Ha pulykahúsból készitjük,erősebb fűszerezést kíván.
Én még szoktam apró tésztát is belefőzni,de anélkül is jó!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A húsgombócleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook