Húsgombócleves recept
60 perc
360 kcal
25dkg darált sertés v pulykahús
1 tojás
1 zsemle
áztatáshoz tej
1 kis fej vöröshagyma
sárgarépa
fehérrépa
4szem krumpli
1 kis kanál darált pirospaprika
babérlevél
só
bors
2db húsleveskocka
kevés olaj
A Húsgombócleves elkészítési módja:
Az apróra darabolt hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk,megszórjuk pirospaprikával,és felengedjük vizzel,beletesszük a húsleveskockákat. Beletesszük a zöldségeket,borsot,babérlevelet,sózzuk(ha kell),és közepes tűzön főzzük. Közben a húst összedolgozzuk a tojással,a tejben áztatott,kinyomkodott zsemlével,sóval,borssal ízesítjük. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk és a levesbe tesszük. Takarékon 15.percig főzzük benne. A krumplit megtisztítjuk,kockára vágjuk és beletesszük a levesbe.
Tejföllel ehető!
Nagyon finom!
Ha pulykahúsból készitjük,erősebb fűszerezést kíván.
Én még szoktam apró tésztát is belefőzni,de anélkül is jó!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 5d3fac1d2b, 2007. máj. 19. 09:55
A húsgombócleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.