Uborkaleves recept
141 kcal
5 gramm
12 gramm
100 g szójakocka
1 mokkáskanál vegeta
1 fej vöröshagyma (80 g), egészben
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
1 késhegynyi őrölt bors
1 csomag újhagyma (100 g), apróra vágva
250 g uborka, apró kockára vágva
1 csokor kapor, aprítva
só
2 tojás, keményre főzve
1 evőkanál mustár
1 kávéskanál cukor
1 dl tejföl
1 kávéskanál ecet
Az Uborkaleves elkészítési módja:
1, A szójakockát kb. 1, 5 liter vízben a vegetával, vöröshagymával, fokhagymával és borssal puhára főzzük (kb. 20 perc). A hagymát kivesszük és eldobjuk. 2, Az újhagymát, az uborkát és a kaprot egy kis tálban összekeverjük, gyengén megsózzuk. 3, A tojásfehérjét apró kockákra vágjuk, félretesszük. 4, A tojássárgáját villával összetörjük, összekeverjük a mustárral, a cukorral és a tejföllel. 5, A levesbe tesszük a hagymás keveréket, a tojásfehérjét, és - a levessel fokozatosan hígítva - a mustáros keveréket. Ecettel ízesítjük, és egy pillanatra összeforraljuk. Forrón tálaljuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 5d3fac1d2b, 2007. jún. 24. 10:38
Az uborkaleves elkészítési módja és hozzávalói.