Csontleves Julienne betéttel recept
150 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
60 kcal
0,1
8,5 gramm
200 g marhacsont
30 g sárgarépa
30 g fehérrépa
5 g zellergumó
5 g karalábé
5 g kelkáposzta
vöröshagyma
10 g fokhagyma
5 g étkezési paprika
paradicsom, egész feketebors, gyömbér, szerecsendió, petrezselyem, tengeri só
A Csontleves Julienne betéttel elkészítési módja:
A megmosott csontot leforrázzuk és 6 dl hideg vízben sóval feltesszük főzni. 40-50 perces lassú forralás után beletesszük a sárgarépát, fehérrépát, zellergumót, karalábét, kelkáposztát, vöröshagymát, fokhagymát, majd a gyömbért, a szerecsendiót és a szemes borsot. További egyórás lassú főzés után egészben hozzáadjuk az étkezési paprikát és a paradicsomot, s tovább forraljuk még 15-20 percig. Ezután levesszük a tűzről és pihentetjük, majd szitán átszűrjük. Tetejéről a zsírt eltávolítjuk. Frissen vágott petrezselyem zöldjével megszórva tálaljuk. Betétként a benne főtt zöldségeket vékony metéltre vágjuk.
Fogyókúrázóknak ebédre ajánlom!
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: zöldfülű, 2007. jún. 22. 15:51
A csontleves julienne betéttel elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.