Csirkeszárnyas egytál recept
A Csirkeszárnyas egytál hozzávalói:1 kg csirkeszárny
1 kisebb v. fél fej karfiol
30 dkg mirelit zöldborsó
2 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
1 kisebb v. fél zellergumó
1 karalábé
1 késhegynyi őrölt bors
1 késhegynyi curry-por
3 db húsleves kocka
fűszerkeverék
30 dkg széles metélt
2 fej hagyma
olaj
só
A Csirkeszárnyas egytál elkészítési módja:
A hagymát és zöldségeket megpucoljuk, kockára vágjuk, a karfiolt rózsáira szedjük. A hagymát olajon pici sóval megdinszteljük és ketté osztjuk. Egyik felén átpirítjuk a csirkeszárnyat, másik felén a sárga- és fehérrépát, zellert, karalábét dinszteljük félpuhára, a csirkeszárnyhoz adjuk és felengedjük 2 liter vízzel, beletesszük a húsleves kockákat, curryt, borsot. Forrástól számítva 10 percig főzzük lassú hőfokon, ekkor beletesszük a karfiolt és zöldborsót és a hús puhulásáig főzzük. Megkóstoljuk, s amennyiben szükséges, adunk hozzá sós fűszerkeveréket. A tésztát külön forró sós vízben megfőzzük, leszűrjük és a kész levesbe tesszük. Még azon forrón meghintjük vágott petrezselyemmel.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Bártfai Andrea, 2011. márc. 10. 19:25
A csirkeszárnyas egytál elkészítési módja és hozzávalói.