Csiga rizottó recept
A Csiga rizottó hozzávalói:élő csiga
vaj
olaj
só
törött bors
vöröshagyma
fokhagymapor
petrezselyem
konzerv mirelit vagy friss zöldségek igény szerinti variációban:
zöldborsó, sárgarépa, kukorica, karfiol, zöldbab stb
rizs
sajt
A Csiga rizottó elkészítési módja:
A csigákat forrásban lévő vízbe dobjuk, azáltal kisietnek a házukból. Kiszedjük a vízből,a leöblítjük, farkát, meg az egyéb csúnya dolgokat levágjuk róla, félbe-harmadba vágjuk, majd újból átöblítjük. Vöröshagymát kockázunk, vaj olaj keverékén pirítjuk, majd rátesszük a csigát, a fűszereket és megpároljuk. A zöldségeket fajtájuktól és elkészítési idejüktől függően tesszük a csigához. Közben megfőzzük a rizst, amit az elkészült csiga-zöldség keverékkel elkeverünk. Tetejére reszelt sajtot szórunk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: andi6020, 2011. aug. 8. 21:00
A csiga rizottó elkészítési módja és hozzávalói.