Zöldborsós gombaragu recept
A Zöldborsós gombaragu hozzávalói:40 dkg gomba
25 dkg mirelit (vagy házilag fagyasztott) zöldborsó
1 nagy fej vöröshagyma
1 pár mûanyag borítású virsli
4 gerezd fokhagyma
1 dl kefir
1 dl tejföl
4 evõkanál olaj
1 evõkanál finomliszt
1 csokor petrezselyemzöld
1 mokkáskanál törött fekete bors és körítésnek tetszés szerint galuska vagy spagetti
esetleg rizs.
A Zöldborsós gombaragu elkészítési módja:
A megtisztított vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, és az olajon üvegesre fonnyasztjuk. Beleszórjuk a borsot és a finomra aprított petrezselyemzöld felét. A megtisztított és vastag szeletekre vágott gombát beletéve megsózzuk, és lefedve saját levében puhára pároljuk, illetve zsírjára sütjük. Ezután beleszórjuk a még fagyos zöldborsót, és ismét lefedve a zöldborsó ráncosodásáig pároljuk. Közben a virslit megfosztjuk a mûanyag buroktól, és vastag karikákra vágva tesszük a zöldborsós gombához. A kefirt összeöntjük egy dl vízzel, beleszórjuk a lisztet, és simára keverjük, majd belecsorgatjuk az ételbe. Folytonos keverés közben jól kiforraljuk, ezután ízesítjük a megtisztított és szétzúzott fokhagymával, meg a maradék petrezselyemzölddel. Éppen csak egyet forralunk rajta, a lángot elzárjuk alatta. A zöldborsós gombaragut a tányérján ki-ki megtejfölözheti. Megjegyzés: a gombát (vagy egyéb gombás ételt) egy órán belül el kell fogyasztani! (Ha marad belõle, akkor csakis a mélyhûtõben tárolható, egyébként ki kell dobni, mert nagyon hamar megromlik.)
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 18:44
A zöldborsós gombaragu elkészítési módja és hozzávalói.