Párolt vörös káposzta recept
A Párolt vörös káposzta hozzávalói:75 dkg vörös káposzta
4 evõkanál olaj
ízlés szerint ecet
cukor
só
1 mokkáskanál törött fekete bors.
A Párolt vörös káposzta elkészítési módja:
A megtisztított vörös káposztát vagy lereszeljük, vagy nagyon vékony csíkokra felvágjuk és megsózzuk. Jól átkeverve állni hagyjuk fél órán keresztül. Ezután lábosba átöntjük, rácsorgatjuk az olajat és fél deci vízet, majd fedõ alatt puhára pároljuk. Ezután 1-2 evõkanál kristálycukorral meghintjük és megpirítjuk. Ecettel és törött borssal ízesítjük. Bármilyen hús körete lehet, de sült kolbásszal vagy fõtt virslivel is tálalható.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 18:41
A párolt vörös káposzta elkészítési módja és hozzávalói.