Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Párolt vörös káposzta recept

Párolt vörös káposzta recept

A Párolt vörös káposzta hozzávalói:
75 dkg vörös káposzta
4 evõkanál olaj
ízlés szerint ecet
cukor

1 mokkáskanál törött fekete bors.


A Párolt vörös káposzta elkészítési módja:
A megtisztított vörös káposztát vagy lereszeljük, vagy nagyon vékony csíkokra felvágjuk és megsózzuk. Jól átkeverve állni hagyjuk fél órán keresztül. Ezután lábosba átöntjük, rácsorgatjuk az olajat és fél deci vízet, majd fedõ alatt puhára pároljuk. Ezután 1-2 evõkanál kristálycukorral meghintjük és megpirítjuk. Ecettel és törött borssal ízesítjük. Bármilyen hús körete lehet, de sült kolbásszal vagy fõtt virslivel is tálalható.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A párolt vörös káposzta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook