Paradicsomos-tojásos metélt recept


25 dkg vékony metélt
1 kis doboz paradicsompüré
2 tojás
3 evõkanál olaj
1 evõkanál liszt
1 tyúkhúsleveskocka
1-1 teáskanál oreganó (vagy majoránna)
kakukkfû és rozmaring
1 csapott mokkáskanál törött fekete bors
ízlés szerint só és csipetnyi cukor
a tepsihez 2 evõkanál olaj és 2 evõkanál zsemlemorzsa
A Paradicsomos-tojásos metélt elkészítési módja:
A tésztát a szokásos módon megfõzöm, meleg vízzel leöblítem, és melegen tartom. Közben az olajon a paradicsompürét megpirítom, és felengedem 3 dl vízzel. Az összes fûszert, valamint a húsleveskockát is beleteszem. Befedve legalább 10 percig forralom, közben egyszer-kétszer megkeverem. A lisztet simára keverem 1 dl vízzel, majd beleöntöm a forrásban lévõ paradicsomos mártásba: Folytonos keverés közben sûrûre fõzöm. A már nem nagyon forró mártásba belekeverem a habosra felvert tojásokat, és beleforgatom a fõtt tésztát is. Kikent tepsibe öntöm, a tetejét simára egyengetem és az elõmelegített, forró sütõben 20 percig sütöm. Lapátkanállal adagolva, kockákra vágva tálalom.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 15:29
A paradicsomos-tojásos metélt elkészítési módja és hozzávalói.