Szardíniás metélt recept


25 dkg széles metélt
1 doboz bármilyen fajta olajos halkonzerv
3 dl tej
2 gerezd fokhagyma
1 evõkanál liszt
fél citrom leve és reszelt héja
1 mokkáskanál törött fekete bors
1 teáskanál Vegeta
kevés só
A Szardíniás metélt elkészítési módja:
A tésztát a szokásos módon megfõzöm. Meleg vízzel leöblítem, és melegen tartom. Közben a halkonzerv levét leszûröm, és serpenyõbe öntöm. Addig forralom, amíg az összes nedvességtartalma elpárolog. Ekkor rászórom a lisztet, és kevergetve megizzasztom (vagyis egy-két percig csak annyira pirítom, hogy ne sötétedjen meg). A tejet ráöntve, folyamatos keverés közben sûrûre fõzöm. A mártást a Vegetával, a citromlével és kevés citromhéjjal, valamint a zúzott fokhagymával és a törött borssal ízesítem. Néhány percig forralom, ezután belekeverem a nagyon apróra tört haldarabkákat. A tésztára ráöntöm, jól összekeverem, és az egészet serpenyõbe téve összepirítom.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 15:28
A szardíniás metélt elkészítési módja és hozzávalói.