Diós-paradicsomos metélt recept


25 dkg vékony metélt
10 dkg darált dióbél
5 dkg vaj
2 tojás
4 friss paradicsom
3 gerezd fokhagyma
1 csokor zellerzöld
1 mokkáskanál törött fekete bors
ízlés szerint só.
A Diós-paradicsomos metélt elkészítési módja:
A tésztát a szokásos módon megfõzöm, majd meleg vízzel leöblítve jól lecsöpögtetem, és melegen tartom. Közben a felforrósított vajon megfonnyasztom a megtisztított és összezúzott fokhagymát. Ráteszem a megmosott, meghámozott és feldarabolt paradicsomot, hozzáadom az ugyancsak megmosott és finomra metélt zellerzöldet, és megsózom, megborsozom. Ezután addig pirítom, amíg a paradicsom összeesik. Beleszórom a darált diót, és még egy percig kevergetve pirítom. Hagyom, hogy kihûljön. A tojásokat habosra felverem, majd beleöntöm a diós-paradicsomos öntetbe. Jól összekeverem, és a fõtt tésztát beleforgatom. Nagy serpenyõben, folytonos keverés közben felforrósítom, és rögtön tálalom.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 15:26
A diós-paradicsomos metélt elkészítési módja és hozzávalói.