Lecsósaláta recept
A Lecsósaláta hozzávalói:75 dkg húsos zöldpaprika
6 kemény paradicsom
2 nagy fej vöröshagyma
4 evõkanál olaj
3 dl kefir
3 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál törött fekete bors
só és cukor ízlés szerint.
A Lecsósaláta elkészítési módja:
A zöldpaprikát megmosom, kicsumázom és egyforma szeletekre vágom. A megtisztított vöröshagymát is felszeletelem, majd a felforrósított olajon, fedõ alatt üvegesre párolom. Ezután ráteszem a paprikaszeleteket, megsózom és ugyancsak a saját levében üvegesre párolom. Hozzáadom a közben megmosott, nyolcadokra vágott paradicsomot, valamint a zúzott fokhagymát. Ezután három-négy percig párolom. A lángot lezárva alatta, beleszórom a borsot és jól összekeverem. A paradicsomnak nem szabad szétfõnie! Hagyom kihûlni, csak azután keverem bele a kefirt meg a citromlevet. Végül kevés cukorral és sóval fûszerezem. Jégbe hûtve kínálom.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 16:12
A lecsósaláta elkészítési módja és hozzávalói.