Spagetti gyömbérmártással recept
60 perc
A Spagetti gyömbérmártással hozzávalói:
25 dkg spagetti
2 zöldpaprika
2 paradicsom
1 nagy fej vöröshagyma
3 evõkanál olaj
1 mokkáskanál reszelt gyömbér vagy gyömbérpor
fél citrom leve
1 evõkanál Vegeta (vagy 2 marhahúsleves-kocka)
1 mokkáskanál törött fekete bors
2 dl tejföl
1 teáskanál búzakeményítõ
kevés só.
A Spagetti gyömbérmártással elkészítési módja:
A spagettit megfõzöm, meleg vízzel leöblítem, és melegen tartom. Közben a megmosott zöldpaprikát kicsumázom, és vékony csíkokra vágom. A megtisztított és apróra metélt vöröshagymát az olajon üvegesre pirítom, ezután ráteszem a zöldpaprikát, és tovább pirítom néhány percig. Hozzáadom a meghámozott, feldarabolt paradicsomot, és beleszórom az összes fûszert. Két deci vízzel felengedve, a húsleveskockákat is beleteszem. Kis lángon addig fõzöm, amíg az egész sûrû mártássá fõ. A tejfölt és a búzakeményítõt fél dl vízzel simára keverem, és a mártásba öntöm. Folytonos keverés közben sûrûre fõzöm, végül a fõtt spagettit is beleforgatom.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 15:59
A spagetti gyömbérmártással elkészítési módja és hozzávalói.