Bácskai füstölt spagetti recept


szál bácskai csípős lángolt kolbász
1 nagy fej vöröshagyma
2 db zöldpaprika
2 db paradicsom
1 evőkanál olaj
1 teáskanál piros fűszerpaprika
1 gerezd fokhagyma
só
törött bors
25 dkg spagetti
+ a tetejére 2 dl tejföl
A Bácskai füstölt spagetti elkészítési módja:
A kolbászt megfelezem, és a bőrét lehúzom. Az egyik felét a megtisztított hagymával és kierezett zöldpaprikával együtt ledarálom, másik felét vékony karikákra aprítom. Az olajat felforrósítom, ráteszem a hagymás zöldpaprikát és folytonosan kevergetve üvegesre fonnyasztom. Meghintem a pirospaprikával, rászórom a sót és a borsot, majd a zúzott fokhagymát is belekeverem. Ezután hozzáadom a darált kolbászt, valamint a darabokra aprított paradicsomot. Fedő alatt 10 percig főzöm, végül hozzáteszem a kolbászkarikákat. A főtt tészta közepébe öntöm a ragut, és a tetejére locsolom a megmaradt tejfölt. Azonnal tálalom
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Sesshoumaru, 2007. aug. 17. 13:35
A bácskai füstölt spagetti elkészítési módja és hozzávalói.