Bográcsos lecsó recept
A Bográcsos lecsó hozzávalói:40 dkg lángolt kolbász
30 dkg tarhonya
15 dkg füstölt szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
1 kg zöldpaprika
1 kg paradicsom
1 evőkanál pirospaprika
só
(csípős paprikakrém)
A Bográcsos lecsó elkészítési módja:
Az apróra vágott füstölt szalonnát a bográcsban kisütjük. Hozzáadjuk a fölszeletelt vöröshagymát és a karikára vágott kolbászt és az egészet, addig sütjük, míg a hagyma üvegesre párolódik. Ekkor beletesszük a cikkekre szelt paprikát és a paradicsomot, meghintjük pirospaprikával, sóval, és jól átforgatjuk. Lassú tűzön főzzük. Ha a szétfőtt paradicsomtól már jó szaftja lett, beleszórjuk a külön, szárazon megpirított tarhonyát és még 10-15 percig forraljuk, közben néhányszor megkeverjük. A tűzről lehúzva 5-6 percig pihentetjük, majd tálaljuk. Aki szereti, csípős paprikakrémmel tüzesítheti.
A hozzávalók 8 személyre szólnak.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: sztg55, 2007. aug. 20. 19:20
A bográcsos lecsó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.