Galyasági pásztortarhonya bográcsban. recept
120 perc
A Galyasági pásztortarhonya bográcsban. hozzávalói:
15 dkg
házi füstölt
húsos szalonna
10 dkg
kolbász
1 evőkanál sertészsír
2 db
közepes fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
30 dkg
házi tarhonya
50 dkg
burgonya
2 db
fehér paprika
1 db
erős
hegyes paprika
2 szem érett paradicsom
3-4 szál zellerzöld
só
őrölt fekete bors
1 púpozott evőkanál édes-nemes fűszerpaprika.
A Galyasági pásztortarhonya bográcsban. elkészítési módja:
A bográcsban a kanálnyi sertészsírt megolvasztjuk, majd belerakjuk a kis kockára vágott füstölt szalonnát és a nagyobb darabokra szeletelt kolbászt. Ha a szalonna a zsírját kiadta, akkor az apróra vágott vöröshagyma következik, amit megdinsztelünk, majd az egészet kiszedjük. A visszamaradó zsiradékban most a tarhonya következik, amit aranysárgára pirítunk, majd kevés vizet aláöntve levesszük a tűzről. Visszarakjuk a szalonnapörcöt, a kolbászt, vöröshagymát, az egészet megszórjuk édes-nemes fűszerpaprikával, ízesítjük sóval, őrölt fekete borssal és az egészet jól átkavarjuk. A tűzre visszatéve az egészet felöntjük kétszer annyi vízzel, mint amennyi űrtartalmú a tarhonya volt. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, a zúzott fokhagymát, a zellerzöldet (ezt a végén kivesszük és eldobjuk), a negyedekre vágott zöldpaprikát, a szeletelt paradicsomot és a csípős paprikát is. Az ételt kevergetve utánaízesítve, az elpárolgó vizet pótolva készre főzzük. Ha kevés lé marad azt a tarhonya és a burgonya időközben felissza.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. okt. 6. 19:16
A galyasági pásztortarhonya bográcsban. elkészítési módja és hozzávalói.