Gyergyói tepertős pogácsa recept
70 perc
A Gyergyói tepertős pogácsa hozzávalói:
60 dkg
liszt
50 dkg
házi tepertő
1 evőkanál sertészsír
2 db
tojás
3 dl
tej
l dl
tejföl
1 csomag sütőpor
2 kiskanál őrölt fekete bors
só ízlés szerint
köménymag
A Gyergyói tepertős pogácsa elkészítési módja:
A tepertőt ledaráljuk, majd a liszttel 1 db. felvert tojással, sóval, őrölt fekete borssal tejjel, tejföllel és sütőporral jól átgyúrjuk, majd formázzuk cipószerűen és hideg helyen pihentetjük 1 - 1 és fél órát. Ezt követően két ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, a tetejét megkockázzuk, kiszúrjuk pogácsa szaggatóval, megkenjük a másik felvert tojással, megszórjuk a köménymaggal és sütőlapra helyezzük, távolabb egymástól. Jól előmelegített sütőben aranybarna színűre, készre sütjük.
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. okt. 5. 16:22
A gyergyói tepertős pogácsa elkészítési módja és hozzávalói.