Citromos villámlepény recept


4 tojás,
2 kis csomag citrom ízű fruktóz,
1 kiskanál citrom aroma,
1 citrom,
4 evőkanál porédesítő,
10 dkg ráma margarin,
15 dkg csökkentett szénhidrát tartalmú liszt,
1 kiskanál sütőpor.
A mázhoz:
1 evőkanál citromlé,
3 evőkanál xilit.
A Citromos villámlepény elkészítési módja:
A tojások sárgáját, az egyik csomag fruktózt, a citromaromát, az édesítőt, fél citrom levét és reszelt héját összekeverjük. Majd hozzáadjuk az olvasztott margarint és a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojások felvert habját. Alufóliával bélelt őzgerinc formában megsütjük a tésztát. Amikor kihűlt, 1 ek citromlét kikeverünk 3 kanál porrá őrölt xilittel, majd ezzel áthúzzuk a süti külsejét és megszórjuk a maradék reszelt citromhéjjal.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: vaczila, 2011. szept. 19. 06:02
A citromos villámlepény elkészítési módja és hozzávalói.