Diós-ricottás torta liszt nélkül recept
A Diós-ricottás torta liszt nélkül hozzávalói:hozzávalók 6 főre
3 tojás
5 dkg édesítő
10 dkg vaj
25 dkg ricotta
25 dkg dió , darálva
5 dkg szárított meggy
5 dkg mazsola
1/2 sütőpor
1/2 citrom reszelt héja és leve
1 ek tejföl
A Diós-ricottás torta liszt nélkül elkészítési módja:
elkészítés A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kikeverjük az édesítővel, beletesszük a ricottát, a vajat, a citrom levét és reszelt héját, majd a tejfölt, utána a darált dió és a sütőpor következik. Végül óvatosan elkeverjük benne a tojásfehérjéből keményre vert habot. Beleszórjuk a meggyet és a mazsolát. Egy szilikon tortaformát kikenünk vékonyan olajjal, beleöntjük a tésztát, és 160 fokos sütőben kb 1/2 órát sütjük.
Délutáni kávé mellé remek sütemény.
Kínálhatjuk narancslekvárral, de nélküle is nagyon finom.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: c9aa38264e, 2011. szept. 18. 11:15
A diós-ricottás torta liszt nélkül elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.