Édes finom rizottó recept
Az Édes finom rizottó hozzávalói:Hozzávalók (6 adaghoz): 2 1/2 dkg vaj
30 dkg rizs
3 dkg tisztított
szeletelt mandula
2 dkg friss (vagy 1 teáskanál szárított és őrölt) gyömbér
7 1/2 dl almalé
20 dkg szárított sárgabarack
20 dkg savanykás alma
5 dkg mazsola
1 1/2 dl tejszín
20 dkg narancs
1 rúd vanília
csipetnyi só
2 evőkanál CANDEREL édesítőpor
Az Édes finom rizottó elkészítési módja:
A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk. A gyömbért meghámozzuk és nagyon apróra vágjuk vagy lereszeljük. A mandulával és a megmosott rizzsel együtt a vajra tesszük és kevergetve üvegesre pirítjuk. Ezután az almalével felöntjük és beletesszük a közepén, hosszában kettéhasított vaníliarudat. Megsózzuk és felforraljuk, majd kis lángon, befedve addig pároljuk, amíg az összes levét el nem főtte. A szárított sárgabarackot megmossuk és apróra összevágjuk. Az almát ugyancsak megmossuk, a magházát eltávolítjuk és szeletekre vágjuk. Húsz perc eltelte után a gyümölcsöket (a mazsolával együtt) a rizshez adjuk és további 20 percig nagyon kis lángon főzzük. A főtt rizs inkább száraz, mint nedves legyen, ezért a felesleges nedvességet párologtassuk el. Csak ekkor öntsük bele a tejszínt. Néhány percig még főzzük, majd befedve állni hagyjuk. A narancsot meghámozzuk, gerezdekre bontjuk és a hártyáit is eltávolítva, a levével együtt a rizs közé keverjük. Végül CANDEREL édesítőporral meghintve, kissé összeforgatjuk. Forrón tálaljuk
1 adag energiatartalma 735 kcal, szénhidráttartalma 132 g.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. ápr. 23. 07:27
Az Édes finom rizottó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.