Epres vaníliaszelet recept
Az Epres vaníliaszelet hozzávalói:Hozzávalók (6 adaghoz): 20 dkg friss vagy mirelit leveles tészta; a krémhez: 2 tojássárga
6 evőkanál GLUKONON édesítőpor
1 vaníliarúd
2 1/2 dl tej
4 evőkanál zselatinpor
1/2 dl víz
2 1/2 dl tejszín; 6 adag vaníliamártás
60 dkg megmosott
letisztított
megfelezett eper
Az Epres vaníliaszelet elkészítési módja:
A sütőt 220 °C fokra előmelegítjük. A leveles tésztát lisztezett deszkán 20x12 cm-es darabra kinyújtjuk. A sütőlemezt vízzel megspricceljük, majd ráteszünk egy lábakon álló rácsot (ez grillsütőrács is lehet), amin elhelyezzük a kinyújtott tésztát. A forró sütőben így sütjük 10-12 percig. Ezután a tésztát a sütőből kivéve, a rácson hagyjuk kihűlni. Közben a krémhez a tojássárgákat a GLUKONON édesítőporral habosra keverjük. A vanília belsejét kikaparjuk és a tejjel kissé összemelegítjük. A 1/2 dl vízben megáztatott zselatint belekeverjük és a tojásos masszához adjuk. Alaposan összekeverve hidegre tesszük. Ha még nem dermed, de már nem is forró, a közben habbá vert tejszínt is beleforgatjuk. Az így kapott krémet rákenjük a megsült tésztára és addig hűtjük, amíg kissé megszilárdul. Ezután az eperdarabokat a képen látható módon elrendezzük a tetején és ismét visszatesszük a hűtőszekrénybe. (Pudingporból, tejszínnel, kevés rummal és GLUKONON édesítőporral kevert vaníliamártással tálaljuk.)
1 adag energiatartalma 371 kcal, szénhidráttartalma 25 g.
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: bd8f0b56fe, 2012. ápr. 18. 19:34
Az epres vaníliaszelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.