Tejpite meggybefőttel recept
A Tejpite meggybefőttel hozzávalói:Hozzávalók ( kb 6 adaghoz )
90 g porcukor
3 db tojás
1 rúd vanília magjai
150 g finomliszt
300 ml tej
200 ml tejszín
1 fél csipet só
350 g magozott meggybefőtt
A Tejpite meggybefőttel elkészítési módja:
Egy kb 30 X 24 cm-es tepsit vékonyan kivajazunk, kilisztezünk. Beleszórjuk az átmosott, lecsurgatott meggybefőttet. A tojásokat elkezdjük habosítani. Ha kissé kihabosodtak, hozzáadjuk a csipet sót, és a porcukrot két részletben, végül tovább habosítjuk a tojásokat - összesen kb 10 percig. Ha a tojások kihabosodtak, alacsony fordulaton hozzákeverjük a tejet és a tejszínt. Utolsó lépésben a lisztre tesszük a vaníliarúd belsejét, majd a lisztet lassan, kézi habverő segítségével beleforgatjuk a híg masszába. Figyelem! Ügyeljünk, hogy a masszát csomómentesre keverjük el! Ezután a kész masszát rászedjük a tepsiben lévő meggyekre, és előmelegített, 180 C-os sütőben készre sütjük kb 30 perc alatt (hőlégkeverés nélkül). Kihűlés után szeleteljük, vékonyan porcukrozzuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. aug. 10. 21:55
A tejpite meggybefőttel elkészítési módja és hozzávalói.