Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Florentin szelet recept

Florentin szelet recept

A Florentin szelet hozzávalói:
Hozzávalók (75 darabhoz):

30 dkg finomliszt,
1 kk. sütőpor,
18 dkg vaj (margarin),
9 dkg porcukor,
1 tasak vaníliás cukor,
1 tojás,
10 dkg cukrozott cseresznye,
citrom- és narancshéj,
1,25 dl tejszín,
5 dkg méz,
5 dkg vaj (margarin),
15 dkg cukor,
15 dkg mandulaforgács,
20 dkg étcsokoládé.


A Florentin szelet elkészítési módja:
Előkészítés: A lisztet elkeverjük a sütőporral, pici sóval. Belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a por- és a vaníliás cukrot, a tojást. Cipóvá összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és a hűtőben fél órán át pihentetjük. 1. A tejszínt, a mézet, a vajat és a cukrot összeforraljuk. Belekeverjük a mandulát és az apróra vágott cukrozott gyümölcsöket. A sütőt 180 °C fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk egy nagyobb tepsit. 2. A tésztát kinyújtjuk, a tepsibe terítjük, egyenletesen elkenjük rajta a mézes masszát, és középső bordamagasságon 30-35 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, azután deszkán körbevágjuk, és azonos nagyságú, kb. 2x5 cm-es szeletkékre szabjuk. 3. A csokoládét vízfürdőbe állított lábaskában felolvasztjuk. Belemártogatjuk a szeletkék mindkét végét, és rácsra rakosgatva hagyjuk megszáradni.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A florentin szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook