Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Meggyes krémes - másképp recept

Meggyes krémes - másképp recept

A Meggyes krémes - másképp hozzávalói:
2 dkg élesztő v. ennek megfelelő szárított élesztő
2 evőkanál langyos tej
30 dkg liszt
10 dkg vaj
1 evőkanál porcukor
csipet só
2-3 evőkanál tejföl
1 evőkanál búzadara
kb. 70 dkg kimagozott, cukrozott, leszűrt meggy
2 evőkanál liszt
2 dl tejföl
2 dl tej
3 egész tojás
20 dkg porcukor
1 vaníliás cukor


A Meggyes krémes - másképp elkészítési módja:
A 2 dkg élesztőt 2 evőkanálnyi langyos tejbe belemorzsoljuk. (Ha szárított élesztőt használunk, azt csak beleszórjuk a lisztbe.) Ha felfutott, összedolgozzuk 30 dkg liszttel, 10 dkg vajjal, 1 evőkanál porcukorral, csipet sóval és annyi tejföllel, hogy a tészta se lágy, se kemény ne legyen. Tepsibe terítve pihentetjük, tetejét megszórjuk 1 evőkanál búzadarával. Amikor emelkedni kezd, ráterítjük a lecukrozott, levéről leszűrt meggyet. 2 evőkanál lisztet összekeverünk 2 dl tejföllel, felöntjük 2 dl tejjel és ezt felfőzzük. Amíg a tejföl-tej habarék hűl, addig a 3 tojás sárgáját kikeverjük 20 dkg porcukorral, 1 cs. vaníliás cukorral. A fehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan belekeverjük a kikevert sárgákba, majd a lisztes pépet is hozzákeverjük. Ezt a krémet a meggyre terítjük és közepes lánggal kb. 30 percig sütjük, ügyelve rá, hogy a teteje és az alja is megsüljön.

Még melegen daraboljuk fel.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A meggyes krémes - másképp elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook