Gesztenyés-őszibarackos krémkehely recept
A Gesztenyés-őszibarackos krémkehely hozzávalói:2,5 dl tej
2 db tojássárgája
1 csomag vaníliás pudingpor
5 dkg cukor
3 dl főzőtejszín
1 púpozott teáskanál zselatin
25 dkg gesztenyemassza
8db őszibarack
tejszínhab
csokireszelék vagy -darabok a díszítéshez
A Gesztenyés-őszibarackos krémkehely elkészítési módja:
A krémhez a pudingport a tojássárgájával, a cukorral és a tejjel csomómentesen összekeverjük. Gyenge tűzön, állandóan kevergetve sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a felvert tejszínhabot, és a kevés vízben felolvasztott zselatint. Kehelypoharakat hideg vízzel kiöblítünk, majd kockára vágott őszibarackot és reszelt gesztenyemasszát teszünk mindegyik pohár aljára. (Először a barack jön, utána a gesztenye.) Kanállal mindegyikre krémet rakunk (a poharak bő feléig), majd fóliával letakarva hűtőbe tesszük őket, míg a krém megdermed. Tálalás előtt tejszínhabbal díszítjük, és megszórjuk a maradék őszibarack darabokkal. Extra díszítésként reszelt csokit is adhatunk ízléstől függően, de anélkül is nagyon finom.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Mókica, 2007. jún. 21. 11:34
A gesztenyés-őszibarackos krémkehely elkészítési módja és hozzávalói.