Olivabogyós kenyér recept
Az Olivabogyós kenyér hozzávalói:Hozzávalók, ebben a sorrendben mehetnek a keverőedénybe:
1 bögre víz
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál só (figyelembe véve, hogy az olívabogyó is elég sós)
3 bögre + 3 evőkanál Graham liszt (kb. ½ kg)
2 teáskanál szárított oregánó
2 dkg friss élesztő elmorzsolva (vagy 7 g szárított)
Csipogáskor: 1 kis üveg olívabogyó vízzel leöblítve, lecsepegtetve, felkarikázva
Az Olivabogyós kenyér elkészítési módja:
„Teljes kiőrlésű” program. Dagasztáskor érdemes ellenőrizni az állagot, és szükség esetén igazítani rajta. Akkor jó, ha összeállt gömbbé és nem ragad. Forrás: Vicki Smallwood: Száz recept kenyérsütő géphez (Alexandra).
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: marineva77, 2009. dec. 18. 23:35
Az olivabogyós kenyér elkészítési módja és hozzávalói.