Kivájt dinnyehéjban tálalt gyümölcscsoda recept
A Kivájt dinnyehéjban tálalt gyümölcscsoda hozzávalói:Hozzávalók (4 személyre):
4 db sárgabarack
20 dkg szilva
1 db banán
20 dkg cseresznye
3 evőkanál citromlé
4 evőkanál méz
néhány mentaágacska
10 dkg tejszínhab
2 sárgadinnye a tálaláshoz
A Kivájt dinnyehéjban tálalt gyümölcscsoda elkészítési módja:
Mossuk meg a gyümölcsöket, a cseresznyét, szilvát és sárgabarackot magozzuk ki, és vágjuk vékony gerezdekre. A banánt hámozzuk meg, és vágjunk kissé ferdén vékony szeleteket belőle. Egy tálban óvatosan dolgozzuk össze a felaprított hozzávalókat, majd a mézet keverjük simára a citromlével, és locsoljuk meg vele a gyümölcseinket. Mossuk meg a mentaleveleket, aprítsuk fel, majd szórjuk a salátára. Végül pedig vágjuk félbe a sárgadinnyéket, kanalazzuk ki a magokat, és vájjuk ki a húsukat is egy kb. 1 cm vastag réteget hagyva a héjában. A salátát a félbevágott dinnyecsészében tejszínhabbal díszítve tálaljuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: d1c08bdc9f, 2008. aug. 13. 21:58
A kivájt dinnyehéjban tálalt gyümölcscsoda elkészítési módja és hozzávalói.