Joghurtos barackos ínyencség recept



Hozzávalók 4 személyre:
8 dkg mandula
2 evőkanál napraforgóolaj+a tepsihez
3 evőkanál méz
15 dkg zabpehely
1 evőkanál szezámmag
20 dkg sárgabarack
2,5 dl natúr joghurt
A Joghurtos barackos ínyencség elkészítési módja:
Előkészítés: A mandulát összevagdaljuk. Kikenünk olajjal egy tepsit. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Elkészítés: Serpenyőben összekeverjük az olajat a mézzel, felmelegítjük, és beleszórjuk a zabpelyhet, a mandulát és a szezámmagot. Kissé megpirítjuk, és a tepsibe simítjuk. A sütőben kb. 25 perc alatt megpirítjuk, közben többször megkeverjük-megforgatjuk. Hagyjuk kihűlni, összemorzsoljuk. A sárgabarackokat megmossuk, kimagozzuk, héját lehúzzuk, húsát villával összetörjük. Desszertes kehely aljára 1-1 evőkanál sárgabarackpépet teszünk, erre 2-2 evőkanál joghurtot, majd egyenletesen elosztva megszórjuk a magos törmelék felével. Ismét egy réteg barack, majd joghurt következik, és végül a tetejére rászórjuk a maradék magos törmeléket. A hűtőbe tesszük legalább egy órára, és hidegen kínáljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: bibed, 2006. okt. 3. 09:26
A joghurtos barackos ínyencség elkészítési módja és hozzávalói.