Tárkonyos krumpligombóc leves recept
A Tárkonyos krumpligombóc leves hozzávalói:1 fej hagyma,
1 gerezd fokhagyma,
csipet köménymag,
kevés olaj,
só,
3 közepes burgonya,
kolbász vagy virsli,
pirospaprika,
tejföl,
liszt vagy étkezési keményítő,
tárkonyecet,
tárkonylevél
A Tárkonyos krumpligombóc leves elkészítési módja:
A hagymát, fokhagymát megfonnyasztjuk kevés olajon, beletesszük a köménymagot, majd a végén a pirospaprikát, felengedjük kb. 1 liter vizzel. Sózzuk, majd forrás után beletesszük a két nagyon apró kockára vágott krumplit. Közben 1 krumpliból liszttel, tojással, sóval gyors, apró gombócokat csinálunk, és karikára vágott kolbásszal vagy virslivel beletesszük a levesbe. Kb. 5-6 perc múlva 1 kávéskanál liszttel vagy étkezési keményítővel kikavart kb. 1,5 dl tejföllel behabarjuk. A főzés végén teszünk bele aprított tárkonylevelet és egy kevés tárkonyecetet.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: bibed, 2006. szept. 17. 15:53
A tárkonyos krumpligombóc leves elkészítési módja és hozzávalói.