Csípős fehérbableves tojással recept
A Csípős fehérbableves tojással hozzávalói:Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg fehér bab,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
3 evőkanál olaj,
1 teáskanál zúzott cseresznyepaprika,
5 dl zöldségleves,
40 dkg paradicsompüré,
1 tojás,
petrezselyemzöld,
só
A Csípős fehérbableves tojással elkészítési módja:
Az éjszakára beáztatott babot nem sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. A vörös- és fokhagymát apróra felkockázzuk. Az olajat felhevítjük. A kétféle hagymát és paprikát megpirítjuk, a paradicsompürével elkeverjük, majd a levessel felöntve felforraljuk. Sóval ízesítjük. A tojást megfőzzük. A babot a levesben felmelegítjük. Tányérokba merjük, és a felkockázott főtt tojással megszórjuk. Petrezselyemzölddel díszítjük.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2009. jan. 25. 19:58
A csípős fehérbableves tojással elkészítési módja és hozzávalói.