Tejfölös karfiolleves recept
50 perc
A Tejfölös karfiolleves hozzávalói:
1 kisebb fej karfiol
2 szem krumpli
3 babérlevél
2 kk ételízesítő
víz
3 csapott ek liszt
2 dl tejföl
A Tejfölös karfiolleves elkészítési módja:
A karfiolt megmosom, rózsáira (apróra) szedem, a krumplit megpucolom, kockákra vágom és felteszem főni babérleveles, ételízesítős vízbe(jól lepje el). Mikor teljesen puha, lisztből, vízből, tejfölből csomómentes habarást készítek, beleöntöm a levesbe, és pár percet főzöm. Melegen kenyérrel tálalom, a kiszedett levesbe ízlés szerint (én sokat) ecetet csöpögtetek.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. jan. 24. 13:29
A tejfölös karfiolleves elkészítési módja és hozzávalói.