Tejfölös krumplileves recept
50 perc
A Tejfölös krumplileves hozzávalói:
1,5 kg krumpli
3 babérlevél
2 kk ételízesítő
víz
3 ek liszt
2 dl tejföl
A Tejfölös krumplileves elkészítési módja:
A krumplit megpucolom, kockákra vágom és felteszem főni babérleveles, ételízesítős vízbe(jól lepje el). Mikor teljesen puha, lisztből, vízből, tejfölből csomómentes habarást készítek, beleöntöm a levesbe, és pár percet főzöm. Melegen kenyérrel tálalom, a kiszedett levesbe ízlés szerint (én sokat) ecetet csöpögtetek. Nyáron, hidegen is kitűnő, hűsítő, laktató leves.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. jan. 22. 13:22
A tejfölös krumplileves elkészítési módja és hozzávalói.