Tejfölös karalábé leves recept
50 perc
A Tejfölös karalábé leves hozzávalói:
2 db nagyobb zsenge karalábé
2 szem krumpli
3 babérlevél
2 kk ételízesítő
víz
2 ek liszt
2 dl tejföl
A Tejfölös karalábé leves elkészítési módja:
A karalábét, a krumplit megpucolom, kockákra vágom és felteszem főni babérleveles, ételízesítős vízbe(jól lepje el). Mikor teljesen puha, lisztből, vízből, tejfölből csomómentes habarást készítek, beleöntöm a levesbe, és pár percet főzöm. Melegen kenyérrel tálalom, a kiszedett levesbe ízlés szerint (én sokat) ecetet csöpögtetek. Nyáron, hidegen is kitűnő, hűsítő, laktató leves.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. febr. 5. 14:20
A tejfölös karalábé leves elkészítési módja és hozzávalói.