Csirkemell tejmártásban recept


60 dkg kicsontozott csirkemell
1/2 liter tej
5 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
ízlés szerint só és őrölt fehér bors
A Csirkemell tejmártásban elkészítési módja:
Előző nap a csirkemellet vékony szeletekre vágom, és klopfolóval gyengén kiverem. Mélyebb tűzálló tálba teszem, megsózom, megborsozom, és rászórom a zúzott fokhagymát. Ráöntöm a tejet, a tálat befedem, és másnapig hűtőszekrényben tartom. Az étel készítése előtt a csirkeszeleteket lecsöpögtetem, lisztbe mártom, és felforrósított olajon mindkét oldalán átpirítom, majd visszateszem a tejbe. A tálat lefedem, és előmelegített, forró sütőben addig párolom, míg a tej helyett sűrű mártás képződik alatta. (Tejet lehet pótolni.) Burgonyapürével, savanyúsággal tálalom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. febr. 4. 14:19
A csirkemell tejmártásban elkészítési módja és hozzávalói.