Hortobágyi hús recept
A Hortobágyi hús hozzávalói:1kg sertéshús,
3 fej hagyma
1 paradicsom
1 paprika
20-25 dkg füstölt kolbász
3 db közepes savanyú uborka
1 tejföl
ízlés szerint majoranna,só,bors,fokhagyma
kevés liszt
A Hortobágyi hús elkészítési módja:
A húst apró darabokra vágom, majd ízlés szerint fűszerezem a sóval, borssal, fokhagymával és a majorannával. Meghintem liszttel. Kevés olajon sütöm. Félreteszem. A hagymát apróra vágom és olajon megpirítom. Beleteszem a paprikát és a paradicsomot. Jól szétfőzöm. Beleteszem az átsütött húst. Felöntöm vízzel és 30-40 percig főzöm. Ezután hozzáadom a 3-4 darabba vágott füstölt kolbászt. Szinte teljesen készre főzöm, majd hozzáadom a vékony csíkokra vágott savanyú uborkát. Felrottyatom. Leveszem a tűzről, és hozzáadom a tejfölt. Rizzsel tálalom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: kattyus, 2009. febr. 3. 21:34
A hortobágyi hús elkészítési módja és hozzávalói.