Zöldbableves recept
30 perc
A Zöldbableves hozzávalói:
1/2 kg zöldbab
1 nagy fej hagyma
fél paprika
1 db paradicsom
kb 20 dkg füstölt kolbász
2 dl tejföl
1 evőkanál étk. keményítő (vagy liszt)
só
ecet
A Zöldbableves elkészítési módja:
Az összedarabolt zöldbababot, felkarikázott kolbászt, egész (megtisztított) hagymát, paprikát, cikkekbe vágott paradicsomot tegyük fel főni annyi vízben, amennyi levest szeretnénk. Sózzuk meg ízlés szerint. Ha a bab megpuhult (kb. 20 perc), halásszuk ki a hagymát és a paprikát, (a paradicsom szétfő) készítsünk habarást a tejföllel és keményítővel ( a keményítőt először pici vízben kell feloldani, különben csomós lesz) vagy liszttel és forraljuk össze a levest. Aki savanykásabban szereti ecetezze meg.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 'szti, 2006. júl. 12. 10:06
A zöldbableves elkészítési módja és hozzávalói.