Tárkonyos zöldbableves recept
A Tárkonyos zöldbableves hozzávalói:5 dkg füstölt kenyérszalonna vagy bacon
1-2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál fűszerpaprika
20 dkg zöldbab
1 darab babérlevél
1 teáskanál morzsolt tárkony
1 csomag húsleves eperlevéllel
1 evőkanál tejföl
1 paradicsom
A Tárkonyos zöldbableves elkészítési módja:
A kockára vágott füstölt szalonna zsírját kiolvasztjuk, a tűzről levéve kicsit hűlni hagyjuk.Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a fűszerpaprikát, a tűzre visszatéve pár pillanatig pirítjuk, majd hozzáadjuk a zöldbabot, babérlevelet, és kevés vízet.Félpuhulásig pároljuk, majd rászorjuk a morzsolt tárkonyt, felöntjük 1 liter forró vízzel és hozzáadjuk az egy csomag húslevest eperlevéllel.Majd így eggyütt a húsleves tasakon lévő utasítás szerint készre főzzük a levest.
Tálalás előtt hozzáadjuk a tejfölt és a hámozott, kis kockákra vágott paradicsomot.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: melmenn, 2007. jan. 23. 11:31
A tárkonyos zöldbableves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.